Kultturivaihto 1995
Helsinki-Louvain la Neuve

Meidän ensimmäinen kulttuurivaihto oli viime keväänä järjestetty vaihto belgialaisen korkeakoulun kanssa. Projekti alkoi jo syksyllä, kun aloimme etsiä vaihtokumppania. LLN oli jo aiemmin ilmoittanut kiinnostusta, joten valitsimme sen partneriksemme. Seuraavaksi aloimme keräämään porukkaa kokoon ja suunnitella käytännön järjestelyjä ; majoitus, ohjelma, ruokailu, sponsorit - ja tietysti sitä, miten itse matkustaisimme Belgiaan.
Ennen vuodenvaihdetta saimme sovittua belgialaisten kanssa aikataulusta ja ohjelmaakin oli generoitunut. Vain rahoitus tuotti ongelmia mutta lopuksi - kiitos Ninalle lukuisista hakemuksista ja puhelinsoitoista - sekin puoli järjestyi.

Belgit Otaniemessä, 26.2-5.3.1995

Sunnuntai
Haettuamme belgit (3 tyttöä ja 6 poikaa) kentältä veimme heidät majapaikkaansa. Olimme majoittaneet heidät BESTiläisten luokse tänne Otaniemeen, joten jokaisella oli oma isäntä/emäntä. Laukut nurkkaan ja pyyhe kainaloon ja tutustumaan suomalaiseen saunaan Rantsulla... aina kello neljään...

Maanantai
Aamulla kohti keskustaa ja esittelemään Helsingin nähtävyyksiä. Sitten lounas ja kohti luistinrataa. Pahimmat pelkomme eivät käyneet toteen, sillä kukaan ei katkaissut luitaan, vaikka pahalta näytkin. Siispä pääsimme illallisen jälkeen tutustumaan helsinkiläiseen bub-elämään.

Tiistai
Aamulla pikasaitsari TKK:ssa ja Otaniemessä, pari labraa ... ja iltapäivällä laskiaismäkeen Ulliksella. Aamulla ei ollut ollu lunta, mutta koko päivän kestänyt märkä lumisade teki tehtävänsä - ja tuuli oli noin 30 metrii.... tosi kivaa tai ainaskin eksoottista. Sitten saunaan rantsulle ja sitten Gravitaatioon ja sitten jatkoille ja sitten ...

Keskiviikko
Olimme olleet kaukoviisaita ja ohjelma alkoi vasta klo 12:00 lounaalla. Sen jälkeen tutustumaan suomalaiseen laivanrakennukseen Masa-Yardsilla ja illalla bailaamaan ...

Torstai
Lähdimme kohti Porvoota ja tutustuimme Nesteen öljynjalostamoon. Iltapivällä kävimme vanhassa Porvoossa ja illalla nautimme suomalaisen ateria - ja hyvää oli.

Perjantai
Perjantaina alkoi koko viikon ehkä mielenkiintoisin osuus. Pakkauduimme viiteen henkilöautoon suksia unohtamatta ja suuntasimme matkamme kohti Orivettä, Tampere vauhdikkaasti ohittaen. Iltäpäivällä tutustuimme suomalaiseen metsänhoitoon (-hakkuuseen) ja ihmettelimme monitoimikoneen voimia. Lounas syötiin nuotialla ja sitten olimmekin valmiita jatkamaan matkaa kohti Yhtyneiden mökkiä
Mökillä meille tarjoitui mahdollisuus tutustua metsäopiston ohjesääntöön (vuodelta 1950), hiihtää, ajaa moottorikelkalla, saunoa, uida avannossa ... ja sitten tuli uni.

Lauantai
Aamupäivästä suuntasimme Jämsänkoskelle, jossa tutustuimme paperitehtaaseen. ja sitten kotimatka alkoi. Ilalla tutustuimme vähemistökieleemme TF:n bileissä.

Sunnuntai
Aamulla tutustuimme Seurasaareen. Iltapäivällä, kun olimme syöneet mämmit, alkoi haikeus painaa mieltä, silläoli eron hetki. Tosin se ei tuntunut niin pahalta, kun tiesimme, että kuukauden päästä tapaisimme Belgiassa.

Juntit Belgiassa

juttua tulossa, muttei nyt (loppui ideat... ja kalja)
This page has been updated 22.9.1995
BEST Helsinki <best@otax.tky.hut.fi>